top of page

In de luchtvaart wordt elk accident nauwkeurig geanalyseerd en desnoods het toestel terug samengesteld uit de miljoenen stukjes die achterblijven na een crash.

 

In de afgelopen jaren stortte het systeem in, maar niemand deed de moeite van een forensische analyse. Integendeel, zij die het betrachten, mogen rekenen op tegenwerking van verschillende hoeken.

 

Dat het boek hier ligt, is dus ondanks tegenkanting, intimidatie, intransparantie en complexiteit van de materie. Roekeloos is geschreven om de financiële sector veiliger te maken, zodat we crashes niet als normaal gaan beschouwen en om wat hij het roekeloze noemt ook in andere domeinen (zoals de politiek) tegen te gaan.

Roekeloos

Over de verpletterende verantwoordelijkheid van banken en politiek. Waarom iedere burger het recht heeft om verontwaardigd te zijn: de financiële crisis doorgelicht.

 

Over Roekeloos schreef Geert Noels, hoofdeconoom bij Econopolis, het volgende: 'Ivan Van de Cloot is technisch misschien wel de meest onderlegde econoom van België.

 

Zijn academische kennis combineert hij met veel praktijkervaring in financiële en economische materies. Zijn rechtvaardigheidsgevoel heeft hem opstandig gemaakt in de financiële crisis van 2008 en de jaren erna. Die crisis is niet uit de hemel gevallen, maar is het gevolg van roekeloosheid bij mensen die het vertrouwen hadden van gewone burgers, werknemers en spaarders.

848x1200_edited.jpg
848x1200_edited.jpg
550x778_edited.jpg

Boeklaunch Roekeloos 2

848x1200_edited.jpg

Boeklaunch

Roekeloos 2

Datum en locatie

Korte introductie evenement.

bottom of page